Pašdarināti pelmeņi: garda mīkla + sulīgs pildījums
Pamatēdieni

Pašdarināti pelmeņi: garda mīkla + sulīgs pildījums

Sastāvdaļas:

mīkla :

  • olas - 2 gab.
  • ūdens - 1 ēdamkarote.
  • milti - 4 ēdamk.
  • sāls - 1 tējk

maltā gaļa :

  • cūkgaļa - 1 kg.
  • 1/4 gadaļa no neliela sīpola
  • pipari - 1/2 tējk.
  • ūdens - 100-200 ml.
  • sāls - 1 tējk
  • Pagatavošana:

    1. Sajaucam olas, sāli un ūdeni.

    2. Pievieno miltus un samīca stingru mīklu.

    Ielieciet mīklu maisiņā un ļaujiet nostāvēties 10 minūtes.

    3. Maltajā gaļā (1 kg. Cūkgaļa + sagriezts sīpols) pievieno 1/2 tējk. pipari, 1 tējk. sāli un 100-200 ml ūdens.

    Samaisiet.

    4. Izņemam mīklu un mīcam to vēl 1-2 minūtes.

    Atstāj atpūsties vēl 10 minūtes.

    5. Nogrieziet 1/4 no mīklas.

    Sarullē 2 cm biezā desā un sagriež 1,5 cm platos gabaliņos.

    6. Katru mīklas gabalu iemērc miltos, saplacinot to ar pirkstiem.

    7. Sarullējiet mīklu plānās pankūkās.

    8. Virspusi apkaisa ar miltiem.

    9. Mīklas centrā liek 1 tējkaroti maltas gaļas un veido pelmeni.

    10. Uzvāra ūdeni, kurā pievieno 1 ēdamkaroti. sālo (uz 3 litriem ūdens 1 ēdamkarote sāls).

    11. Pelmeņus liek katliņā (500 grami uz 2-2,5 litriem ūdens), apmaisa un vāra zem slēgta vāka līdz vārīšanās temperatūrai.

    12. Pēc vārīšanās sākuma vāra vēl 5-6 minūtes.

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt