piens – 400 ml
kartupeļu ciete – 200 g
olas – 2 gab.
cukurs – 2 ēdamkarotes
augu eļļa – 2 ēdamkarotes
PILDĪJUMAM:
biezpiens 5% - 500 g
rozīnes – 100 g
ola – 1 gab.
vaniļas cukurs – 1 paciņa
MĒRCEI:
skābais krējums – 100 g
olas – 2 gab.
vaniļas cukurs – 1 paciņa
PAGATAVOŠANA:
Lai pagatavotu pankūku mīklu, bļodā sajaukt visas sastāvdaļas. Izcept pankūkas. Pagatavot pildījumu, samaisot visas augstāk uzskaitītās sastāvdaļas. Atdzisušās pankūkas apsmērēt ar pildījumu un sarullēt. Cepamo formu iesmērēt ar eļļu, izbārstīt ar miltiem, likt tajā pildītās pankūkas.
Atsevišķi samaisīt skābo krējumu, olas un vaniļas cukuru. Ar šo mērci apliet pankūkas. Cept cepeškrāsnī 190 grādos 35 minūtes.
Pankūku “Gliemezīti” atdzesēt un tikai tad izņemt no formas.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.