Man vienmēr mājās stāv biezpiens: es jums parādīšu, ko garšīgu es ar to gatavoju
Konditoreja un maize

Man vienmēr mājās stāv biezpiens: es jums parādīšu, ko garšīgu es ar to gatavoju

Pagatavošana:

Iesākumam sasmalcinu auzu pārslas blenderī. Es ņemu 70 gramus tradicionālās pārslas.

Tālāk es pārnesu 250 gramus beztauku biezpiena uz blendera bļodu. Tam pievienoju arī divas vidējas olas.

Šo siera kūku gatavoju pēc iespējas veselīgāku, tāpēc saldumam pievienoju medu. Var pievienot 1,5-2 ēdamkarotes cukura vai izmantot saldinātāju.

Iznākums ir viendabīga krēmveida konsistence.

Saputotās auzu pārslas sajaucu ar vienu olu un samīcu auzu pārslu mīklu.

Cepšanai var ņemt jebkuru formu, bet gatavo siera kūku vieglāk izņemt no noņemamas formas.

Veidnes dibenu pārklāju ar auzu pārslām.

Biezpiena masu iesmērēju sagatavotajā pamatnē. Siera kūka ir ļoti maiga, gaisīga un pat bez cepšanas izskatās ļoti garda.

Cepam siera kūku cepeškrāsnī uz 40 minūtēm, kas jau ir uzkarsēta līdz 180℃.

Cepu ūdens peldē, lai siera kūkas virspuse nepiedeg un lai izlīdzinātu spēcīgo cepeškrāsns karstumu.

Gatavo siera kūku atstāju cepeškrāsnī uz 30 minūtēm ar atvērtām durvīm. Un, kad atdzisīs, likšu ledusskapī uz pāris stundām.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr. beztauku biezpiens
  • 70 gr. auzu pārslas
  • 3 olas
  • 2 tējk medus

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt