Mamma man parādīja šo gurķu marinēšanas recepti, tagad taisu tikai šādu. Kraukšķīga uzkoda ar patīkamu pikantumu. Gurķi "korejiešu gaumē"
Konservējumi

Mamma man parādīja šo gurķu marinēšanas recepti, tagad taisu tikai šādu. Kraukšķīga uzkoda ar patīkamu pikantumu. Gurķi "korejiešu gaumē"

Šo gurķu sagriešanu man parādīja mamma. Korejiešu gurķus var pasniegt uz svētku galda vai vienkārši atvērt vakariņās, kad gribas ko īpašu. Mīksti, un tajā pašā laikā kraukšķīgs, ar patīkamu pikantu garšu - tieši tas, kas nepieciešams ziemas vakarā. Es neiedziļināšos par to, cik tie ir garšīgi, jo tie ir jāpamēģina!

Sastāvdaļas:

Produkti uz 2l burciņām.

  • garie gurķi 5-6 gab.
  • burkāni 2-3 gab.
  • asie pipari - 1 gab.
  • ķiploki 6-8 daiviņas
  • melnie pipari 14 gab.
  • augu eļļa - 2 ēdamk.

Marinādei:

  • ūdens 1 l
  • sāls 1 ēdamkarote
  • cukurs 3 ēdamkarotes
  • koriandra sēkas 1 tējk.
  • etiķis 9% 50 ml
    • Pagatavošana:

      Garajiem gurķiem nogriež galus un sagriež tos plānās šķēlītēs, es to daru ar dārzeņu mizotāju. Tik plānas un vienādas ar parasto nazi nekad nesagriezīsiet.

      Pēc tam nomizojiet burkānus un sarīvējiet tos garenās strēmelēs.

      Tad sakapājam aso piparu, nomizojam ķiplokus.

      Tad ņemam burkas. Apakšā mēs saliekam dažus melnos piparus, dažas ķiploka daiviņas un asos piparus.

      Gurķus satinam ruļļos un liekam burkā.

      Burkānus liekam virsū gurķiem un viegli piespiežam, lai samazinātu dārzeņu apjomu.

      Tagad gatavosim marinādi.

      Ielejiet katliņā ūdeni, lai tas uzsilst. Pievienojiet tam sāli, cukuru un korejiešu burkānu garšvielas. Pēc vārīšanās ielej 9% etiķi, izslēdz uguni un sāc liet šķidrumu burkās.

      Pirms marinādes ieliešanas, katrā burciņā pievienojiet ēdamkaroti augu eļļas . Marinādi nelejam ātri , lai nav strauja temperatūras maiņa un burkas neplīst. Marinādi lej tik daudz, lai nosegtu virsējo kārtu. Pēc tam uzliec vāciņus, bet neaizskrūvējiet tos. Ļaujiet nostāvēties 15 minūtes.

      Tagad jums ir nepieciešams sterilizēt burkas.

      Lai to izdarītu katliņa apakšā ielieciet dvieli, vēlams, lai tas nebūtu krāsains. Ieliekam burkas un ielejam siltu ūdeni līdz burku augšai (kur sākas sašaurināšanās). Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un sterilizē burkas 5 minūtes. Tad ņemam ārā un aiztaisam vāku. Ļaujiet burkām pilnībā atdzist un tad lieciet burkas uzglabāšanai jebkurā tumšā vietā: ledusskapī, pieliekamajā, garāžā vai pagrabā.

      Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

      Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt