Šo gurķu sagriešanu man parādīja mamma. Korejiešu gurķus var pasniegt uz svētku galda vai vienkārši atvērt vakariņās, kad gribas ko īpašu. Mīksti, un tajā pašā laikā kraukšķīgs, ar patīkamu pikantu garšu - tieši tas, kas nepieciešams ziemas vakarā. Es neiedziļināšos par to, cik tie ir garšīgi, jo tie ir jāpamēģina!
Produkti uz 2l burciņām.
Marinādei:
Garajiem gurķiem nogriež galus un sagriež tos plānās šķēlītēs, es to daru ar dārzeņu mizotāju. Tik plānas un vienādas ar parasto nazi nekad nesagriezīsiet.
Pēc tam nomizojiet burkānus un sarīvējiet tos garenās strēmelēs.
Tad sakapājam aso piparu, nomizojam ķiplokus.
Tad ņemam burkas. Apakšā mēs saliekam dažus melnos piparus, dažas ķiploka daiviņas un asos piparus.
Gurķus satinam ruļļos un liekam burkā.
Burkānus liekam virsū gurķiem un viegli piespiežam, lai samazinātu dārzeņu apjomu.
Tagad gatavosim marinādi.
Ielejiet katliņā ūdeni, lai tas uzsilst. Pievienojiet tam sāli, cukuru un korejiešu burkānu garšvielas. Pēc vārīšanās ielej 9% etiķi, izslēdz uguni un sāc liet šķidrumu burkās.
Pirms marinādes ieliešanas, katrā burciņā pievienojiet ēdamkaroti augu eļļas . Marinādi nelejam ātri , lai nav strauja temperatūras maiņa un burkas neplīst. Marinādi lej tik daudz, lai nosegtu virsējo kārtu. Pēc tam uzliec vāciņus, bet neaizskrūvējiet tos. Ļaujiet nostāvēties 15 minūtes.
Tagad jums ir nepieciešams sterilizēt burkas.