Kartupeļi frī mājas gaumē
Pamatēdieni

Kartupeļi frī mājas gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 6 gab.
  • augu eļļa – 200 ml
  • sāls – 2 gr
  • garšvielas pēc izvēles – 3 gr

PAGATAVOŠANA:

Kartupeļus nomazgāt un noskalot.

Sagriezt garenās nūjiņās.

Kartupeļu nūjiņas apliet ar aukstu ūdeni un atstāt uz 10 – 15 minūtēm. Tas nepieciešams, lai noskalotu kartupeļu cieti.

Ūdeni noliet, kartupeļus izlikt uz papīra dvieļa, lai tie apžūtu. Pretējā gadījumā cepšanas laikā liekais ūdens nokļūs karstajā eļļā un tā izšļakstīsies uz visām pusēm.

Eļļu liet dziļā pannā un uzkarsēt.

Kartupeļus frī cept nelielās porcijās, vienā kārtā.

Cept uz vidējas uguns (apmēram 3 – 6 minūtes), līdz tie kļūst zeltaini.

Gatavos frī izlikt uz papīra, lai notek liekā eļļa.

Uzbērt sāli un garšvielas pēc izvēles.

Gardos frī kartupelīšus, kas pagatavoti mājas apstākļos, pasniegt karstus ar kečupu vai kādu citu mērci pēc izvēles.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt