Gurķu lečo – neparasti garšīga uzkoda ziemai!
Konservējumi

Gurķu lečo – neparasti garšīga uzkoda ziemai!

Piedāvājam jums pagatavot garšīgu uzkodu ziemai – gurķu lečo. Ceram, ka tā kļūs par vienu no jūsu ģimenes iecienītākajām receptēm!

SASTĀVDAĻAS:

  • Tomāti - 1,5 kg
  • Saldie pipari – 300 gr.
  • Gurķi – 2,5 kg
  • Burkāni – 300 gr.
  • Augu eļļa – 0,5 glāzes
  • Ķiploks – 1 galviņa
  • Čili pipars – pēc garšas un vēlēšanās
  • 9% etiķis – 100 ml
  • Cukurs – 0,5 glāzes
  • Sāls – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus samaļam gaļas mašīnā, pirms tam izgriežot cietos vidiņus. Tāpat samaļam arī čili piparu un ķiploku.
  • Saldo piparu sagriežam tievos salmiņos. Burkānu sarīvējam uz rupjās rīves.
  • Gurķus sagriežam gareniski četrās daļās, tad katru daļu uz pusēm. Sagrieztā veidā gurķiem nevajadzētu būt garākiem par 5 cm. Vēlams, lai gurķi nebūtu rūgti, ja miza ir rūgta, gurķus jānomizo.
  • Saldo piparu un burkānus apcepam uz pannas 10 minūtes uz nelielas uguns.
  • Ņemam lielu katlu ar biezu dibenu, lejam iekšā samaltos tomātus, ķiplokus un aso piparu, beram klāt saldo piparu un burkānus. Pieliekam gurķus, pieberam sāli, cukuru, pielejam eļļu. Visu labi samaisām. Liekam uz uguns.
  • Kad salāti sāk burbuļot, samazinām uguni līdz minimumam un karsējam apmēram 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. 5 – 10 minūtes pirms gatavības pielejam etiķi.
  • Gatavos salātus lejam sterilizētās burkās, aizskrūvējam, sasedzam ar segu un atdzesējam.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt