Es gatavoju šo pīrāgu, kad gribu kādu pārsteigt: nekas sarežģīts, bet izskatās, ka visu dienu stāvēju pie plīts
Konditoreja un maize

Es gatavoju šo pīrāgu, kad gribu kādu pārsteigt: nekas sarežģīts, bet izskatās, ka visu dienu stāvēju pie plīts

Garšīgs pīrāgs pie tējas. Vai vēlies izmēģināt?

Sastāvdaļas:

  • Milti - 500 g
  • Ola - 1 gab.
  • Piens - 160 ml
  • Jogurts (vai zema tauku satura skābs krējums) - 2 ēd.k.
  • Sāls - 1 tējk.
  • Cukurs - 4 ēd.k.
  • Raugs (sausais) - 1,5 tējk
  • .
  • Sviests - 50 g (mīklā) + 50 g (eļļošanai)
  • Sezama sēklas- 1-2 tējk.

Pagatavošana:

Bļodā ieber izsijātus miltus. Pievieno sāli, sauso raugu, cukuru. Visu samaisa. Pievieno olas baltumu. Sviestu istabas temperatūrā, jogurtu un siltu pienu. Ar rokām rūpīgi visu samīca, lai veidojās vienmērīga masa.

Ietaukotā bļodā liek mīklu atpūsties uz stundu siltā vietā pārklājot ar dvieli. Kad mīklai apjoms ir cēlies pusotru reizi, izņem no bļodas samīca un sagdala uz 6 vienādās daļās. Katru mīklas gabaliņu izrullē, lai veidojas apaļš plācenis (4-5 mm biezs).Ar kulinārijas otas palīdzību plāceni ietauko ar eļļu. Tad virsū liek nākamo mīklas kārtu . Ietauko. Tā dara, līdz visas sešas kārtas ir saliktas viena uz otras.Pēdējo kārtu ietaukot nevajag. Kad visas kārtas saliktas , pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 min.

Tad palāceņus ar asu nazi sagriež vienmērīgās garās šķēlēs. Tad katru šķēli uzmanīgi sagriež vienādos gabaliņos, lai visas 6 kārtas turētos kopā.. Sagrieztos gabaliņus lieku ietaukotā cepamtraukā tā, lai veidojās pirmā kārta. Ja patīk starp mīklas kārtām var likt plānu kārtiņu ar ievārījumu. Plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai biezpienu.Tad turpinu griezt mīklas šķēles vienādos kubiņos un veidoju otro kārtu. Kad visi gabaliņi salikti vienmērīgi cepamtraukā, pārklāj ar dzvieli un atstāju uz 30 min.

Olas dzeltenumu saputo ar ēdamkaroti silta piena. Ar kulinārijas otas palīdzību noziež katru gabaliņu . Tad pārkaisu ar sezam sēklām. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 25-30 min.

Labi garšos pie tējas vai silta piena. Var pasniegt ar medu vai ievārījumu.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt