Aukstā zupa ar rabarberiem, burkāniem un redīsiem
Zupas

Aukstā zupa ar rabarberiem, burkāniem un redīsiem

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 litrs maizes kvasa
  • 400 g rabarberu
  • 100 g redīsu
  • 50 g lociņu
  • 2 olas
  • 1 burkāns
  • 1 saišķītis diļļu
  • sinepes
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

Rabarberus nomizot, sagriezt gareniski 3 – 4 daļās, tad gabaliņos un uzvārīt nelielā ūdens daudzumā dažas minūtes. Ūdeni noliet un pataupīt.

Novārīt olas un burkānu. Atdzesēt, olu baltumus un burkānus smalki sakapāt. Sinepes saberzt ar olu dzeltenumiem, piebērt sāli, samaisīt.

Redīsus sagriezt, lociņus noskalot un sakapāt.

Visu bērt traukā, pielikt sāli, pielikt olu dzeltenumus ar sinepēm, pieliet aukstu kvasu, vēlreiz visu samaisīt.

Pirms pasniegšanas piebērt sakapātas dilles. Tiem, kas iecienījuši skābāku zupu, var pieliet arī sataupīto rabarberu novārījumu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt