Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!
28.12.2018 22:07
SASTĀVDAĻAS:
200 g miltu
125 g sviesta vai margarīna
3 olas
125 g pūdercukura
1 šķipsniņa sāls
1 paciņa vaniļas cukura
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 ēdamkarotes saldā krējuma
600 g ābolu
50 ml citronu sulas
PĀRLIEŠANAI:
200 g skābā krējuma
75 g cukura
2 olas
1 ēdamkarote pūdercukura
PAGATAVOŠANA:
Bļodā rūpīgi sajaucam sviestu,
sāli
, cukuru un vaniļas cukuru.
Pa vienai pieliekam olas.
Miltus, kopā ar cepamo pulveri, pievienojam pa daļām.
Pielejam saldo krējumu.
Liekam mīklu formā, kas izsmērēta ar sviestu.
Ābolus nomizojam, sagriežam četrās daļās, izņemam serdi, apslakām ar citronu sulu.
Liekam ābolus uz mīklas, nedaudz iespiežot.
Cepam cepeškrāsnī, un cepam 175 grādos, apmēram 12 minūtes.
Pārliešanai:
Sajaucam krējumu, olas un cukuru.
Pīrāgu izņemam no krāsns un pārlejam ar sagatavoto maisījumu.
Cepam vēl 50 minūtes.
Gatavo pīrāgu atdzesējam un pārkaisām ar pūdercukuru.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konservējumi
Marinēti kāposti
03.09.2021 21:39
Pamatēdieni
Jaunie kartupeļi ar avokado mērci
21.06.2019 15:17
Pamatēdieni
Prosas putra ar ķirbi
25.02.2020 13:49
Deserti
Vienkāršā Panna Cotta recepte
27.02.2021 20:53
Konservējumi
Marinēti tomāti ar bazilika lapiņām
15.08.2019 22:07
Konditoreja un maize
Pīrāgs ar mandarīniem
20.12.2019 16:18
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu