Ābolu deserts bez cepšanas
Deserti

Ābolu deserts bez cepšanas

Šis lieliskais deserts izskatās kā īsts pīrāgs, lai gan nepateiksi, ka tas pagatavots neizmantojot cepeškrāsni. Un tajā nav ne grama miltu un cukura! Tikai un vienīgi dabiski un vērtīgi produkti. Pateicoties riekstiem un datelēm deserts iznāk kalorijām bagāts, taču šīs kalorijas pārvēršas enerģijā, kas tik ļoti ir nepieciešama vēsā un drēgnā laikā. Vienkārša pagatavošana, pieejami produkti un iespēja variēt padara šo recepti ļoti pievilcīgu ikvienam kulinārijas entuziastam. Ar vitamīniem bagātās dateles varat aizvietot ar jebkuru citu žāvēto augļu veidu (melnajām plūmēm, rozīnēm vai vīģēm), pamatnei varat pievienot mazliet magoņu vai saulespuķu sēkliņu. Ābolus varat aromatizēt ne tikai ar kanēli, bet arī ar šķipsniņu ingvera vai kardamona.

SASTĀVDAĻAS:

  • dateles – 25 gab.
  • valrieksti – 200 g
  • āboli – 3 gab.
  • medus – 1 ēdamkarote
  • melnā tēja – 0,5 glāze
  • kanēlis – 0,5 tējkarotes
  • sāls – 0,25 tējkarotes
  • citrona sula – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

Dateles apliet ar nesaldinātu melno tēju un izmērcēt 20 minūtes. Izņemt kauliņus, mīkstumu sagriezt. Valriekstus un pusi no datelēm samalt gaļas mašīnā vai sablendēt ( ja ir pieejams jaudīgs blenderis).

Formu (20 cm) izklāt ar cepamo papīru, tajā likt riekstu – dateļu masu, piespiest, lai veidojas maliņas. Formu pārklāt ar pārtikas plēvi un likt saldētavā.

Ābolus nomizot, izņemt serdi, sagriezt kubiņos. Apslacīt ar citrona sulu, lai tie nepaliktu brūni, samaisīt.

Atlikušajām datelēm pievienot medu un kanēli, sablendēt. Šo maisījumu pievienot āboliem un samaisīt. No saldētavas izņemt formu ar dateļu – riekstu pamatni, noņemt pārtikas plēvi un izlikt pildījumu. Rūpīgi piespiest ar karoti. Desertu likt atpakaļ saldētavā un 40 minūtēm.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt