Dažiem no mums ēdienu gatavošana sagādā patiesu baudu, taču citiem tā ir tikai nepieciešama ikdienas rutīna. Taču kļūt par šefpavāru pašam savā virtuvē nav nemaz tik sarežģīti. Sevišķi, ja zināsiet šos vienkāršos paņēmienus, ko jums iesaka īsts šefpavārs.
Parasti, gatavojot puķkāpostus, tie iegūst pelēcīgu nokrāsu un var sabojāt visa ēdiena izskatu. Lai tā nenotiktu, vārot ūdenim pievienojiet nedaudz piena un šķipsniņu sāls, un kāposti saglabās savu balto krāsu.
Lai dārzeņi saglabātu savu košo un apetelīgo izskatu, pat cepot vai sautējot, iemērciet tos ledusaukstā ūdenī uzreiz pēc pagatavošanas.
Pustējkarote sāls, ko jūs pievienosiet saldajai mīklai, it nemaz nekaitēs desertam. Tieši otrādi, smalkā sāls palīdzēs atklāt katras sastāvdaļas un garšvielu īsto garšu.
Lai kūstošais ledus neatšķaidītu vīna garšu, izmantojiet saldētas vīnogas. Tās lieliski atvēsinās dzērienu un nemainīs tā garšu. Šis paņēmiens derēs ne tikai vīnam, bet arī citiem dzērieniem, izvēloties ogas un augļus pēc savas gaumes.
Nav nemaz tik viegli izvārīt irdenus rīsus, kas nepārvērstos šķidrā putrā. Uzreiz pēc pagatavošanas apklājiet katliņu ar virtuves dvieli, kurš uzsūks visu lieko mitrumu. Šis vienkāršais triks palīdzēs pagatavot ideālus rīsus.
Lai iegūtu maksimumu sulas no laima vai citrona, ielieciet to mikroviļņu krāsnī uz 10-20 sekundēm pie maksimālās jaudas. Ar asu nazi sagrieziet to 6 daļās un izspiediet sulu, kuras noteikti būs daudz vairāk.
Tagad vairs nav nepieciešams, lai pie rokas būtu precīza tortes recepte. Atcerieties vienkāršu noteikumu: cukura daudzumam pēc svara ir jābūt vienādam ar miltu daudzumu, bet olām ir jāatbilst sviesta daudzumam. Izmantojiet virtuves svarus, lai precīzi nosvērtu visas sastāvdaļas.
Izmantojiet olas baltumu un 1 tējkaroti kukurūzas cietes, lai pagatavotu ideālu gaļu.
Pirms salātiem pievienosiet dārzeņus, kuri satur daudz sulas, uzberiet tiem nedaudz smalkās sāls un pagaidiet brītiņu, tikai pēc tam pievienojiet tos salātiem un izmaisiet. Sāls palīdzēs aizturēt ūdeni dārzeņos un saglabās to garšu.
Pamēģiniet pievienot kafijai šķipsniņu sāls un kanēļa, pirms vāriet to. Sāls padarīs garšu maigāku, bet kanēlis palīdzēs atklāt īsto kafijas aromātu.