10 lieliski šefpavāra ieteikumi kulinārijā
Noderigi

10 lieliski šefpavāra ieteikumi kulinārijā

Dažiem no mums ēdienu gatavošana sagādā patiesu baudu, taču citiem tā ir tikai nepieciešama ikdienas rutīna. Taču kļūt par šefpavāru pašam savā virtuvē nav nemaz tik sarežģīti. Sevišķi, ja zināsiet šos vienkāršos paņēmienus, ko jums iesaka īsts šefpavārs.

1.Ūdenim pievienojiet pienu un sāli, lai puķkāposti paliktu tikpat balti

Parasti, gatavojot puķkāpostus, tie iegūst pelēcīgu nokrāsu un var sabojāt visa ēdiena izskatu. Lai tā nenotiktu, vārot ūdenim pievienojiet nedaudz piena un šķipsniņu sāls, un kāposti saglabās savu balto krāsu.

2.Saglabājiet vārīto un sautēto dārzeņu krāsu

Lai dārzeņi saglabātu savu košo un apetelīgo izskatu, pat cepot vai sautējot, iemērciet tos ledusaukstā ūdenī uzreiz pēc pagatavošanas.

3.Pievienojiet karotīti sāls, gatavojot saldās smalkmaizītes vai cepumus

Pustējkarote sāls, ko jūs pievienosiet saldajai mīklai, it nemaz nekaitēs desertam. Tieši otrādi, smalkā sāls palīdzēs atklāt katras sastāvdaļas un garšvielu īsto garšu.

4.Ledus vietā izmantojiet sasaldētas vīnogas, lai atvēsinātu vīnu

Lai kūstošais ledus neatšķaidītu vīna garšu, izmantojiet saldētas vīnogas. Tās lieliski atvēsinās dzērienu un nemainīs tā garšu. Šis paņēmiens derēs ne tikai vīnam, bet arī citiem dzērieniem, izvēloties ogas un augļus pēc savas gaumes.

5.Gatavojiet ideālus irdenus rīsus

Nav nemaz tik viegli izvārīt irdenus rīsus, kas nepārvērstos šķidrā putrā. Uzreiz pēc pagatavošanas apklājiet katliņu ar virtuves dvieli, kurš uzsūks visu lieko mitrumu. Šis vienkāršais triks palīdzēs pagatavot ideālus rīsus.

6.Iegūstiet vairāk sulas no citrona un laima

Lai iegūtu maksimumu sulas no laima vai citrona, ielieciet to mikroviļņu krāsnī uz 10-20 sekundēm pie maksimālās jaudas. Ar asu nazi sagrieziet to 6 daļās un izspiediet sulu, kuras noteikti būs daudz vairāk.

7.Pagatavojiet ideālu torti bez receptes

Tagad vairs nav nepieciešams, lai pie rokas būtu precīza tortes recepte. Atcerieties vienkāršu noteikumu: cukura daudzumam pēc svara ir jābūt vienādam ar miltu daudzumu, bet olām ir jāatbilst sviesta daudzumam. Izmantojiet virtuves svarus, lai precīzi nosvērtu visas sastāvdaļas.

8.Iegūstiet maigu un sulīgu gaļu ar olas baltuma un cietes palīdzību

Izmantojiet olas baltumu un 1 tējkaroti kukurūzas cietes, lai pagatavotu ideālu gaļu.

9.Pievienojiet sāli dārzeņiem, pirms tos liekat salātos

Pirms salātiem pievienosiet dārzeņus, kuri satur daudz sulas, uzberiet tiem nedaudz smalkās sāls un pagaidiet brītiņu, tikai pēc tam pievienojiet tos salātiem un izmaisiet. Sāls palīdzēs aizturēt ūdeni dārzeņos un saglabās to garšu.

10.Pirms vāriet kafiju, pievienojiet tai pa šķipsniņai sāls un kanēļa

Pamēģiniet pievienot kafijai šķipsniņu sāls un kanēļa, pirms vāriet to. Sāls padarīs garšu maigāku, bet kanēlis palīdzēs atklāt īsto kafijas aromātu.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt