Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!
05.04.2019 18:12
Šī ir vislabākā recepte!
SASTĀVDAĻAS:
Milti – 200 g
1 citrons
2 tējkarotes cepamā pulvera
Cukurs – 125 g
Sāls pēc garšas
Piens – 100 ml (tauku saturs 1,5% ) un 5 ēdamkarotes mīklai
4 ēdamkarotes augu eļļas
Vājpiena biezpiens - 125 g
Svaigas (vai saldētas) avenes – 325 g
Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
Skābais krējums – 175 g
Olas – 3 gab
Pūdercukurs pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Citronu apliet ar vārošu ūdeni, rūpīgi nosusināt un mizu sarīvēt uz smalkās rīves.
Miltus samaisīt ar cepamo pulveri, 50 g cukura, šķipsniņu sāls un citrona mizu.
Tad pievienot 5 karotes piena, augu eļļu un biezpienu.
Visu sajaukt ar mikseri, līdz veidojas viendabīga mīkla.
Likt mīklu uz galda, kas nobārstīts ar miltiem un izrullēt apli 28 cm diametrā.
Iesmērēt formu ar augu eļļu, izbārstīt ar miltiem.
Likt mīklu formā, lai veidotos maliņas apmēram 2 cm.
Avenes sajaukt ar kartupeļu cieti un likt pa virsu mīklai.
Sajaukt krējumu, cukuru, olas un pienu.
Liet maisījumu pa virsu ogām.
Cept 180 grādu temperatūrā 25 – 30 minūtes.
Gatavo pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Četri vienkārši triki, lai iegūtu maksimālu sīpolu ražu. Pieraksti!
22.04.2019 20:51
Pamatēdieni
Kā pagatavot sulīgas karbonādes no jebkuras gaļas. Ļoti noderīgi
06.10.2019 18:54
Konditoreja un maize
Deserts, kurš nav jācep. Ielēji un gatavs!
17.01.2019 13:19
Salāti
Tik garšīgus kāpostu salātus vēl nebūsiet ēduši
26.08.2019 13:14
Salāti
Kārtainie salāti “Zirneklītis” ar vistas gaļu
20.11.2020 11:32
Salāti
Neticami gardu salātu recepte! Ikvienam jāzin šī recepte, no galda pazudīs pirmā!
17.12.2022 22:33
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu