Aveņu kūka
Konditoreja un maize

Aveņu kūka

Klasiska biskvīta kūka ar avenēm.

SASTĀVDAĻAS:

biskvītam:

  • 7olas
  • 7ēd.k. miltu
  • 7ēd.k. cukura
  • vaniļas cukuru vai esenci

Krēmam:

  • 1paciņa saldētas avenes
  • 250gr. maskarpones siera
  • 300ml saldā krējuma
  • 6-7ēd.k. cukura
  • citrons

PAGATAVOŠANA:

  • Gatavojam biskvītu un izcepam 3 kārtas. Atdzesējam.
  • Bļodā ieber avenes un ļauj tām atkust. Pieber 1-2 ēd.k. cukura.
  • Tālāk gatavojam krēmu. 300ml saldo krējumu saputojam stingrās putās, pievienojot atlikušo cukuru. Cukuru jāliek pēc garšas cik saldu vēlas. Tad pierīvē citrona miziņu aromātam.
  • Kad saldais krējums sakults pievieno svaigo sieru. Izmantojam Mascarpone. Un kārtīgi iecilāju putukrējumā. Krēmu sadala uz pusēm.
  • Pirmajai biskvīta kārtai liek virsū svaigās avenes, pēc tam krēmu. Iesaku avenēm nedaudz notecināt to šķidrumu, lai biskvīts nebūtu ļoti mitrs.
  • Atlikušajam krēmam pievieno atlikušās avenes un samaisa viendabīgā masā. Ar to tad apsmērēju atlikušās biskvīta kārtas.
  • Dekorē pēc sirds patikas.
Avots: zitinja.blogspot.com

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt