Grezna torte “Melnā maģija” ar kefīru un kafiju
Konditoreja un maize

Grezna torte “Melnā maģija” ar kefīru un kafiju

Biskvītu šai tortei gatavo no kefīra, kakao un stipras kafijas. Ļoti gardi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Milti – 1 ¾ glāzes
  • Cukurs – 2 glāzes
  • Kakao pulveris – ¾ glāzes
  • Cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • Soda – 2 tējkarotes
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Olas – 2 gab
  • Stipra kafija – 1 glāze
  • Kefīrs – 1 glāze
  • Augu eļļa – ½ glāze
  • Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs – 1 tējkarote

ŠOKOLĀDES GLAZŪRA:

  • Sviests – 80 grami
  • Kakao – 100 grami
  • Pūdercukurs – 200 grami
  • Piens – 100 ml
  • Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Bļodā samaisām miltus, cukuru, kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli.
  • Sausā maisījuma vidū iztaisām bedrīti un tajā ielejam kafiju, kefīru, eļļu, pievienojiet olas un vaniļu.
  • Putojam pāris minūtes vidējā ātrumā. Mīklai jāiznāk šķidrai.
  • Lejam formās, kas ieziestas ar sviestu un izbārstītas ar miltiem. Cepam 180 grādos apmēram 30 – 40 minūtes.
  • Atdzesējam desmit minūtes un izņemam no formām. Ļaujam pilnībā atdzist un apsmērējam ar krēmu pēc izvēles.
  • Šokolādes glazūrai: Izkausējam sviestu, pievienojam kakao.
  • Tad pievienojam pūdercukuru, pienu un tējkaroti vaniļas ekstrakta.
  • Rūpīgi izmaisām, lai neveidojas kunkulīši.
  • Ja glazūra iznākusi par biezu, pievienojam vēl pienu.
  • Bagātīgi apsmērējam torti ar šokolādes glazūru.
  • Liekam ledusskapī uz 3 – 4 stundām.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt