Lieliski padomi mājsaimniecībā, kuri izbrīnīs pat pieredzējušu saimnieci
Noderigi

Lieliski padomi mājsaimniecībā, kuri izbrīnīs pat pieredzējušu saimnieci

Kādēļ gan sarežģīt gatavošanas procesu, ja to var būtiski atvieglot? Pastāv neiedomājams daudzums visdažādāko ideju produktu pagatavošanai un uzglabāšanai, kuru nezināšana ievērojami sabojās gan garšu, gan kvalitāti, kā arī gatavošanas procesu.

Lai sīpolu mizošanas procesā nebirtu asaras, pirms tam ieliec sīpolu saldētavā uz 10 minūtēm.

Vārīšanas laikā ūdens “nemuks” prom no katla, ja uz tā uzliksi koka karoti.

Ja redīsi, selerija vai burkāni zaudējuši kraukšķīgumu. Ieliec tos ledus ūdenī kopā ar pusi nevārīta kartupeļa. Pēc šādas manipulācijas dārzeņi atgūs iepriekšējo svaigumu.

Nesteidzies izliet dzirkstošā vīna atlikumu, ja tas ir palicis bez gāzes. Iemet pudelē divas rozīnes. Dabiskais cukurs paveiks brīnumus!

Esi izdomājusi pagatavot pelmeņus, bet mīkla izdevusies cieta? Pelmeņu vārīšanās laikā verdošajam ūdenim pielej glāzi auksta ūdens.

Lai vieglāk nolobītu cieti vārītu olu, iemet ūdenī citrona daiviņu vai pievieno šķipsniņu sodas.

Lielisku gardumu bērniem var pagatavot no biezā jogurta. Ielej to konditorejas maisā ar uzgali un izspied nelielas pilītes uz cepamā papīra. Ieliec saldētavā uz vienu stundu. Gatavs!

Lai siers ilgāk saglabātos svaigs, ietin to nevis pārtikas plēvē, bet gan papīrā.

Vēl viens padoms siera uzglabāšanai. Šim produktam ir tendence izžūt. To var novērst, griezuma vietu nosmērējot ar eļļu vai margarīnu. Šī metode der cietajiem sieriem ar vaska kārtiņu.

Lūk, kā viegli var atbrīvoties no zemeņu kātiņiem ar kokteiļu salmiņa palīdzību.

Cepot kādu saldo kārumu, olu var aizvietot ar pusi ļoti gatava banāna.

Pārsālītu boršču izglābt ir iespējams! Pamēģini zupai pielikt nevārīta kartupeļa gabaliņus, tie uzsūks lieko sāli, atstāj tos vārīties uz desmit minūtēm uz lēnas uguns. Pēc tam kartupeļus izņem. Ja borščs joprojām ir sāļš, pieliec tējkaroti cukura.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt